duminică, 27 mai 2012

CE ESTE BISERICA ORTODOXĂ ?

   BISERICA ORTODOXĂ este BISERICA CREȘTINĂ ORIGINARĂ, instituită de Domnul nostru Iisus Hristos pe temelia Apostolilor, El Însuși fiind piatra de temelie și însuflețită de DUHUL SFÂNT în ziua de RUSALII.
   Poate că cea mai mare tragedie este faptul că mulți dintre creștinii ortodocși nu cunosc prea multe despre credinta lor. Nu este o raritate situația în care un creștin ortodox își descrie credința sa ca fiind ,, catolicism fără Papă”...
   Ortodoxia este plinătatea credinței apostolice. Biserica Ortodoxă este Biserica întemeiată de Domnul nostru Iisus Hristos. Deși Biserica Ortodoxă nu judecă sufletul nici unui om , lăsând judecata numai lui Dumnezeu, ea are pretenția că ea, și doar ea singură, este una Sfântă, sobornicească și apostolică Biserică mărturisită în Crezul de la Niceea.
   Pretenția Bisericii Ortodoxe de a fi singura și unica adevărată Biserică se bazează pe patru factori:
1. BISERICA ORTODOXĂ a menținut o continuitate istorică neîntreruptă cu Biserica originară întemeiată de Domnul Iisus în Ierusalim.
2. BISERICA ORTODOXĂ a păstrat fidel credința apostolică dată odată pentru totdeauna sfinților, nici adăugând și nici scăzând de la ea ceva.
3. BISERICA ORTODOXĂ se închină cu credincioșie lui DUMNEZEU TATĂL în DUH și în ADEVĂR, oferind omenirii acces la viața personală și harul Preasfintei Treimi.
4. BISERICA ORTODOXĂ a dăruit un număr imens de sfinți de-a lungul secolelor, persoane care poartă în ele însele harul necreat al lui DUMNEZEU....
   Creștinismul nu este o filosofie ; nu este un set de reguli pe care cineva le poate urma de unul singur . El este o viață care poate fi trăită doar în comunitate, în BISERICA pe care HRISTOS ÎNSUȘI a întemeiat-o. DOMNUL nostru a spus foarte clar că această BISERICĂ va birui înseși porțile iadului.
   Continuitatea istorică a Bisericii Ortodoxe ,prin urmare, este primul pilon al pretenției ei de a fi Biserica una, autentică a lui HRISTOS. Alții ar putea să imite Biserica din timpul Noului Testament, unii mai mult decât alții, dar nici o denominațiune protestantă nu va putea pretinde vreodată unitatea organică cu EA.
   Biserica Ortodoxă învață aceleași lucruri în ziua de astăzi ca și în anul 1000, aceleași lucruri pe care le învăța în anul 100. Există o continuitate perfectă de credință și de viață...( Clark Carlton)

Niciun comentariu: