duminică, 4 decembrie 2011

NEAMUL MEU ROMANESC

             Istoriei nationale nu apartine acela care va invinge
                  si va trai cu sacrificarea liniei vietii neamului ,
                  ci acela care,indiferent daca va invinge sau nu,
                    se va mentine pe aceasta linie a neamului.

Ce este neamul? Neamul este mama mea,tatal meu, fratele meu,sora mea,vecinul meu,satul meu,comuna mea,judetul meu si toti inaintasii nostri,cu mosii si cu stramosii lor ce se odihnesc in pamantul acesta si  tot cel ce vorbeste aceeasi limba,are aceeasi credinta si aceleasi idealuri.Acesta este neamul, nu e nici o notiune asa de periculoasa.Dar ateismul si masoneria de astazi se napustesc asupra acestor lucruri pentru ca vor sa distruga orice binefacere intre oameni: nici o solidaritate , nici o legatura si vin acum si-ti spun: Aaa,ca tu esti nationalist.Parca ar fi o dihanie nationalismul,cine stie ce ciudatenie de om ar fi...
Vedeti voi, cu cat se preseaza mai mult cu drepturile omului , cu atat nu le mai ai .
         Cel care lupta,chiar singur,pentru Dumnezeu si neamul sau ,pentru parintii , mosii si stramosii sai ca si pentru urmasi, nu va fi invins niciodata, chiar de va muri pentru cauza cea dreapta.Cateodata, pe aceasta linie a neamului se ridica numai indivizi izolati, parasiti de generatiile lor.In momentul acela,ei sunt neamul.Ei vorbesc in numele lui.Cu ei sunt milioanele de morti si de martiri ai trecutului si viata de maine a neamului.
          Neamul nostru n-a trait prin milioanele de robi care si-au pus gatul in jugul strainilor, ci  prin alesii sai, prin Horia,prin Avram Iancu,prin Tudor,prin Iancu Jianu,prin toti haiducii care, care, ,in fata jugului strain,violator de credinta si de tara, nu s-au supus,ci si-au pus flinta-n spate si s-au ridicat pe potecile muntilor , ducand cu ei icoanele din Biserica , onoarea si scanteia libertatii.
          Istoriei nationale nu apartine acela care va invinge si va trai cu sacrificarea liniei vietii neamului,ci acela care, indiferent daca va invinge sau nu, se va mentine pe aceasta linie a neamului.
          NEAMUL este legatura celor din trecut,prezent si viitor.Fiecare natiune este asezata de catre Dumnezeu si, cum i-a fost data.Ca de obicei, romanul a venit ceva mai la urma sa se planga la Sfantul Petru ca a ramas fara loc de asezare; si atunci Dumnezeu i-a dat gradina Sa cea mare , ca de aceea am fost si suntem o tara ravnita de toti.Putine tari au asemenea oameni si o asemenea structura de relief. Muntii acestia frumosi,cu pastoritul nostru mioritic,dealurile,campiile.Si ne-am obisnuit sa traim simplu, infratiti cu tot ce ne inconjoara , din frumusetea si din bogatia ei fireasca.Dar vremurile se schimba, vin ispitele,vin provocarile.Neam de pastori si de agricultori,romanul nu este facut sa invarta surubul in fabrica, sa indoaie metalele in ateliere.Profilul sau s-a deformat treptat, iar acum romanul nici agricultor, nici pastor, nici industrias,nici negustor,nici afacerist nu mai este.E mai degraba ca un om lepadat de soarta, ajuns bratul cel mai ieftin de munca, sluga pe la bogatii lumii, adeseori instrainat de sine si de ai lui, rob la straini.Vedeti, aici e problema, aici se pierde legatura de neam. Un neam trebuie sa existe intr-o continuitate , intr-o unitate, sa fie legat de o iubire , sa fie luminat de o credinta.Noi stam tot mai prost si cu traditia, si cu unitatea, si cu iubirea,si cu credinta. Ne paste uitarea, ne paste dihonia,ne paste sminteala, ne paste deznadejdea. De aceea , trebuie rugaciune multa , trebuie redescoperita cu adevarat viata intru Hristos, ca in EL e si unitate, si dragoste, si adevar.Altminteri- vai si de neamul acesta!

                                                               ,, Parintele Iustin Parvu ,,

Niciun comentariu: