duminică, 22 ianuarie 2012

EVANGHELIA MÂNTUIRII

       Pentru noi păcătoșii nu există nimic mai plăcut, mai drag și mai dulce decât EVANGHELIA.
Păcătoșilor conștienți de starea lor Evanghelia le e mai dragă decât pâinea celor înfometați, apa celor însetați și libertatea celor închiși.
,, Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut ,,(LUCA 19,10), acesta este cel mai mângâietor cuvânt din Evanghelie. Cine este acest,, Fiu al Omului,, ? Este Fiul lui Dumnezeu Care ne-a fost trimis de către Tatăl Său ceresc. De dragul nostru a voit să se numească ,, Fiul Omului ,,.
De ce a venit pe pământ?  Ca să ne găsească și să ne mântuiască pe noi care eram pierduți și să ne ia în veșnica Sa împărăție. Ce-ar putea fi mai plăcut și mai de dorit nouă nefericiților?
     Dar mai bine să cercetăm ce este Evanghelia , ce ne cere și cui grăiește.
     Evanghelia este , așa cum însuși acest cuvânt spune, vestea cea bună. Îl vestește întregii omeniri pe HRISTOS ca Mântuitor al lumii , Care a venit să-l caute și să-l mântuiască pe cel pierdut. Ascultați ,toți păcătoșii pierduți! Ascultați glasul voios al Evangheliei, ce ne strigă : ,, Căci Fiul Omului a venit caute și mântuiască pe cel pierdut,,.
      Cumplit lucru să se afle careva ,, în păcate,, înaintea lui Dumnezeu , când Evanghelia  ne încredințează că păcatele noastre iertate ne sunt datorită numelui lui Hristos și că Hristos este îndreptățirea noastră înaintea lui Dumnezeu.
     Cumplit este să ne atragem mânia lui Dumnezeu când Evanghelia propovăduiește că Hristos ne-a împăcat cu Dumnezeu .,, Și venind , a binevestit pace vouă celor de departe și celor de aproape ,, (Efeseni 2,17).
     Cumplit ne este ,, blestemul legii ,, de vreme ce toți suntem păcătoși , iar acest blestem atrage asupra fiecărui păcătos pedeapsa vremelnică dar și pe cea veșnică.Însă Evanghelia ne încredințează că ,, Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii , făcându-se pentru noi blestem,, (Galateni 3,13).
     Cumplită este moartea pentru neamul omenesc. Însă Evanghelia propovăduiește că HRISTOS este învierea noastră și viața.
     Cumplite sunt iadul și gheena. Evanghelia propovăduieste însă că Hristos ne-a eliberat din iad și din dureri.
     Ne este greu să fim despărțiți de Dumnezeu și de veșnica Sa împărăție. Însă Evanghelia ne încredințează că vom fi mereu împreună cu Domnul  nostru în veșnică împărăția Sa.
     Acesta este, preadulcele glas al Evangheliei : ,, Gustați și vedeți că bun este Domnul ,, (Psalmul 33,8). ,, Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul Născut L-a dat, ca oricine crede în EL să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea , ci ca lumea să se mântuiască , prin El.
     Cel care crede în EL nu este judecat,, ( Ioan 3,16-18)

Niciun comentariu: