duminică, 25 noiembrie 2012

RUGĂ CATRE PREA-DULCELE HRISTOS, PENTRU RUGĂCIUNEA CEA CURATĂ

                                                       A SFÂNTULUI EFREM SIRUL

     
 DOAMNE IISUSE HRISTOASE, Fiule al lui Dumnezeu, Dumnezeule, Mântuitorul meu,
 Dulceața cea negrăită, Numele cel mântuitor, dăruiește-mi mie nevrednicului robului Tău umilință și  luminare a inimii, ca luminându-mi inima să izvorăsc cu dulceață lacrimi întru rugăciune curată,  ca să-mi ștergi zapisul păcatelor mele cu puține lacrimi, și să-mi stingi focul cel aprins cu puțin plâns;  căci dacă îmi vei da mie aici să plâng, Stăpâne, acolo de focul cel nestins mă vei slobozi pe mine.
Și știu cu adevărat, știu, Îndelung- răbdătorule, Iubitorule - de - oameni Doamne, că în fiecare zi și ceas  fără de măsură te întărât și te mânii pe Tine, însă bunătatea îndelung-răbdării Tale va birui răutatea și amărăciunea mea. Căci dacă mama, necinstindu-se de copilul său, nu suferă să îl treacă pe el cu vederea,  de ale sale milostiviri biruindu-se, cu cât mai vârtos DARUL TĂU și bunătatea TA, MILOSÂRDE  și Îndelung-răbdătorule DOAMNE, de ale sale nemărginite îndurări pornindu-se, are a birui răutatea mea  și a mă milui pe mine? 
Așa, iubitorule de bine DOAMNE, Dumnezeule al milei și al îndurărilor,  izbăvește-mă pe mine din meșteșugirile cele rele și viclene ale spurcatului și cumplitului dușman care mă îmbulzește în fiecare ceas și îmi necăjește sufletul meu cu gânduri rele și viclene și spurcate.
Puterea Ta cea negrăită, HRISTOASE, cea care a certat valurile mării, să îl certe pe dânsul, și să îl surpe  pe el, și departe de la mine , robul Tău, să îl arunce; căci totdeauna înnoiește asupra mea măiestriile sale,  și se sârguiește să stăpânească mintea mea cea trândavă, și să mă despartă pe mine de Tine și de dumnezeieștile Tale porunci. 
Ci trimite-le, STĂPÂNE, Mult-milostive DOAMNE, degrab, și gonește  de la mine, netrebnicul robul Tău, pe balaurul cel mare împreună cu toate gândurile lui cele rele și viclene
 și spurcate, ca curat să Te laud și să Te slăvesc pe TINE împreună cu cel fără de început al Tău Părinte  și cu Prea-Sfântul și Bunul și De-viață-făcătorul Tău Duh, totdeauna, acum și de-a pururea, și în vecii vecilor. Amin.

Niciun comentariu: