marți, 18 octombrie 2011

CRUCEA ESTE SLAVA LUI HRISTOS

    Mantuitorul Insusi, inainte sa fie rastignit , a grait: ,, Parinte, a venit ceasul , preaslaveste pe Fiul Tau,, ( Ioan 17,1) numind CRUCEA slava. Despre faptul ca Sfanta Cruce inseamna slava, asculta ce spune Evanghelistul: ,, Caci inca nu era (dat) Duhul , pentru ca Iisus inca nu fusese preaslavit,, (Ioan 7,39)
Ceea ce ne spune Sfantul Evanghelist Ioan se refera la faptul ca harul nu fusese inca dat, deoarece dusmania fata de oameni nu fusese inca pierduta, de vreme ce CRUCEA nu fusese inca inaltata. Pentru ca Sfanta Cruce a risipit dusmania lui Dumnezeu fata de oameni , a adus impacarea, a facut pamantul cer, i-a unit pe oamenii cu ingerii, a stricat acropola mortii , a paralizat puterea diavolului, a pierdut puterea pacatului, a scapat pamantul de inselaciune, a readus adevarul, i-a alungat pe demoni, a stricat templele idolatre, a inaltat altare, a pierdut fumul jerfelor,a sadit virtutea, a intemeiat bisericile. CRUCEA este voia TATALUI , slava FIULUI, bucuria SFANTULUI DUH, lauda fericitului Apostol Pavel, pentru ca zice : ,, Iar mie sa nu-mi fie a ma lauda , decat numai in CRUCEA DOMNULUI nostru  Iisus Hristos , prin care lumea este rstignita pentru mine, si eu pentru lume!!! ,, (Galateni 6,14). CRUCEA este mai luminoasa decat soarele , mai stralucitoare decat razele lui.Pentru ca atunci cand soarele se intuneca CRUCEA straluceste. Si soarele se intuneca nu poentru ca dispare , ci pentru ca este biruit de stralucirea CRUCII!
Crucea a sfasiat zapisul pacatelor noastre, a facut nefolositoare legatura mortii, CRUCEA este marturia iubirii lui Dumnezeu. ,, Caci Dumnezeu asa a iubit lumea incat pe Fiul Sau Cel Unul Nascut L-a dat ca oricine crede in EL sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica,,(Ioan 3,16)
Si iarasi fericitul Pavel spune: ,, Caci daca, pe cand eram vrajmasi, ne-am impacat cu Dumnezeu prin moartea Fiului Sau , cu atat mai mult, impacati fiind, ne vom mantui prin viata Lui.(Romani 5,10).
CRUCEA este zidul cel tare, arma nebiruita, garantia celor bogati ,bunastarea celor saraci,zidul de aparare al celor vanati, arma celor care se lupta in razboaie, pieirea patimilor , dobandirea virtutilor, semn minunat si nemaiintalnit.  ,, Neam viclean si desfranat cere semn, dar semn nu i se va da, decat semnul lui Iona proorocul,, (Matei 12,39). Si fericitul Apostol Pavel spune , de asemenea: ,, Fiindca si iudeii cer semne , iar elinii cauta intelepciune.Insa noi propovaduim pe Hristos Cel rastignit  : pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie.,, (Corinteni 1, 22-23). CRUCEA a deschis RAIUL , l-a bagat in Rai pe talhar, a condus neamul omenesc,care urma sa piara si nu era vrednic nici de pamant , catre Imparatia cerurilor.

Niciun comentariu: