vineri, 7 octombrie 2011

RUGACIUNEA- STARE INAINTEA SFINTEI TREIMI SI A SOBORULUI LOCUITORILOR CERESTI

                      Cand chemi in rugaciune pe Domnul Dumnezeu Cel in Trei Fete, adu-ti aminte ca Il chemi pe Parintele Cel fara de inceput a toata faptura,al ingerilor si oamenilor , ca de tine, cel ce il chemi , se minuneaza toate puterile ceresti si te privesc cu dragoste pentru faptul ca chemi cu credinta, cu dragoste si cu evlavia cuvenita pe Facatorul Cel de obste al lor si al nostru , pe Atottiitorul si Domnul, pe Care ei Il iubesc fara de masura, inaintea Caruia se cucernicesc nespus. O, ce inalta fericire,ce marire, ce vrednicie e a-L chema pe Vesnicul Parinte! Sa pretuiesti neincetat si neschimbat aceasta preainalta fericire pe care ti-a daruit-o nesfarsita bunatate a Dumnezeului tau si nu te lasa furat de ganduri in timpul rugaciunii tale. La tine ia aminte Dumnezeu, la tine iau aminte ingerii si sfintii oameni ai lui Dumnezeu.
Cand te rogi in singuratate si se trandaveste duhul tau, si va incepe sa se plictiseasca si sa se ingreuneze de singuratate , adu-ti aminte , atunci ca si intotdeauna,ca spre tine cauta cu ochi mai luminosi ca soarele Dumnezeu Cel in Trei Ipostasuri , toti sfintii ingeri, ingerul tau pazitor si sfintii oameni ai lui Dumnezeu. Adevarat , fiindca ei sunt cu totii una in Dumnezeu, si unde este Dumnezeu acolo sunt si ei. Incotro se intoarce soarele , intr-acolo si razele lui toate.  Intelege ce spun.  Roaga-te totdeauna cu inima aprinsa-iar pentru asta nicicand nu te ghiftui cu mancare si bautura. Adu-ti aminte cu cine stai de vorba!
Oamenii uita foarte des cu cine stau de vorba la rugaciune, cine e martor rugaciunii lor.
Ei uita ca stau de vorba cu Cel priveghetor si atotvazator, ca la impreuna-vorbirea dintre ei si Dumnezeu iau aminte toate puterile ceresti si toti sfintii oameni ai lui Dumnezeu.

Niciun comentariu: